OVER DE DOCENT

De kracht en de methodiek

Tenny Matla is een ervaren (pop)zangeres, die in verschillende bands verantwoordelijk was, en is, voor zowel de backing- als de leadvocals, zowel in de grotere (soul)bands als in kleinere formaties.

In 2018 stond zij als gastzangeres op het Brielle Blues festival en het Haags Jazz-in-de-Gracht festival.

In september 2019 kwam zij met haar debuutsingle ‘Rock ‘n Roll Heart’ en daarna volgde al snel de tweede song ‘Just a Bit of Your Love’.

Op dit moment treedt zij o.a. op als freelance zangeres en met de Ten Singers.

Al heel jong groeide zij op tussen muzikanten, waar haar vader als gitarist mee samenwerkte. Op die manier maakte zij kennis met o.a. de Amerikaanse muziek èn maakte zij van dichtbij ontwikkelingen in de Nederlandse muziekbusiness mee. Zo scoorde haar vader de top 10-hit ‘Let the Sunshine in’ met zijn band Moody-sec en was hij later met zijn band Sympathy, met Hans Vermeulen als producer, te gast in een televisieshow met Donna Summer en toerde hij in het voorprogramma van de Golden Earring. Later schreef en produceerde hij zelf nummers voor een aantal Nederlandse artiesten, zoals Marianne Noble (Sandy Coast, The Voice Senior), Marva Hodge (& The Moody Sec), Dennie Christian (Beste Zangers van Nederland) en Lucille MacDonald (Alice in Wonderland).

Het is dan ook geen toeval dat Donna Summer Tenny’s eerste grote inspiratiebron was. Dit werd later uitgebreid met powerzanger(ess)s(en) als Stevie Wonder, Aretha Franklin en Tina Turner, maar ook Joss Stone, Christina Aguilera en Alicia Keys.

In de basis is Tenny klassiek geschoold door de sopraan Marijke van der Lugt (operazangeres 1919-1989). Daarnaast heeft zij zanglessen genoten bij Philomijn Itz (o.a. Pasadena Dreamband, Swinging Soulmachine) en Jody Pijper (o.a. Stars on 45, Jody’s Singers and The Voice Senior). In 1980 behaalde Tenny de derde plaats op het Nationaal Kinder Songfestival met het lied Amsterdam van Maggie MacNeal en speelde zij de hoofdrol in de Disney musical Sneeuwwitje. Verder heeft zij (zowel studio- als live) praktijkervaring opgedaan met o.a. Ton van der Kleij (Earth & Fire) en Shotgun Wedding (debuutband Anouk Teeuwe, jurylid The Voice of Holland).

Als zangcoach weet Tenny haar kennis en ervaring over te brengen op een enthousiaste en inspirerende wijze. Haar lessen zijn praktijkgericht, met de meest handige tips en trucs, waarbij de leerling altijd centraal staat. Zij werkt met verschillende technieken, maar voornamelijk met CVT (Complete Vocal Technique) omdat dit keer op keer de beste basis blijkt te zijn.

Tenny werkt daarnaast ook als freelance zangeres. Indien u op zoek bent naar een zangeres; zij is all-round inzetbaar, van intiem huiskamerconcert tot invalwerk bij grote concerten, van lead- tot backing vocal en van akoestisch tot versterkt in elk genre. Neem gerust contact op voor meer informatie via info@tenzangstudio.nl of bel 06-2334 0026.